Loimaa varmistaa koulujensa sisäilman terveellisyyden Luokkahenki-palvelulla

Published by admin on

Loimaan kaupunki panostaa koululaistensa oppimisympäristön turvallisuuteen. Oppilaiden hyvinvointia seurataan viikoittaisella kyselyllä ja jatkuvalla ilmanlaadun mittaamisella. Näin sisäilman orastavat ongelmat voidaan tunnistaa ja korjata mahdollisimman aikaisin. Nopea reagointi tuo säästöjä sekä kiinteistön ylläpidossa että terveydenhuollossa. Palvelun tuottaa Luokkahenki Oy ja se on tällä hetkellä käytössä Puistokadun koulussa, Hirvikosken yhtenäiskoulussa sekä Keskuskoulussa.

Luokkahenki-sovellus

”Koulujen sisäilmasta puhutaan Loimaalla ajoittain hyvinkin aktiivisesti”, sanoo sivistysjohtaja Manne Pärkö. ”Meille oppimis- ja työympäristön turvallisuus on perusedellytys, mutta sen luotettavaan seurantaan ei ole ollut aiemmin tarjolla toimivaa ratkaisua. Luokkahenki on osoittautunut meille sopivaksi palveluksi. Seuranta on jatkuvaa ja raportit ovat helppolukuisia. Kyselytkään eivät häiritse opetusta. Selviä sisäilman ongelmia ei meiltä tähän mennessä ole löytynyt, mutta se ei tarkoita, etteikö niitä voisi joskus tulla. Ja jos niitä tulee, haluamme tietää tarkalleen missä luokkahuoneessa oireillaan ja millä tavoin.”

”Loimaa on hyvä esimerkki kaupungista, jossa koulujen henkilökunta, rehtorit, sivistystoimi ja kiinteistötoimi puhaltavat yhteen hiileen paremman oppimisympäristön puolesta. Yhteistyö ennakkoluulottoman Loimaan ja innovatiivisen Luokkahengen välillä on ollut mutkatonta”, sanoo Jaakko Salminen Luokkahenki Oy:stä. 

Lisätietoja:

Manne Pärkö, sivistysjohtaja, Loimaan kaupunki
+358-50-5936249, manne.parko@loimaa.fi
www.loimaa.fi  

Jaakko Salminen, toimitusjohtaja, Luokkahenki Oy
+358-50-5995000, jaakko.salminen@luokkahenki.fi
www.luokkahenki.fi