Forssan kaupunki seuraa koulujen sisäilman laatua uudella menetelmällä  

Published by Jaakko Salminen on

Forssan kaupunki on ottanut käyttöön uudenlaisen palvelun, jolla sisäilman ongelmat voidaan havaita luotettavasti jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Ongelmat halutaan tunnistaa ja korjata mahdollisimman aikaisin, jotta sekä terveysriskit että korjausten kustannukset voidaan minimoida. Jokainen oppilas vastaa viikoittain lyhyeen oirekyselyyn, joka tehdään luokassa kiertävällä kännykällä. Tuloksista voidaan tunnistaa ne luokkatilat, joissa oppilaat oireilevat tavallista enemmän. Myös luokkien ilmanlaatua mitataan jatkuvasti, jotta poikkeavien oireiden aiheuttaja voitaisiin tunnistaa. Palvelua kokeiltiin keväällä 2022 Koijärvellä ja se otetiin käyttöön Heikan ja Vieremän kouluissa syksyn 2022 aikana. Palvelun tuottaa Luokkahenki Oy.  

”Oppilaiden terveyden suhteen ei Forssassa haluta tehdä kompromisseja, mutta sisäilman luotettavan seurannan toteuttamiseen ei ole aiemmin ollut tarjolla hyviä työkaluja. Luokkahenki antaa meille varmuuden siitä, etteivät sisäilman ongelmat jää meiltä huomaamatta.” sanoo sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen. ”Olen jo vuosia sitten todennut, ettei mikään sensori reagoi sisäilman ongelmiin yhtä herkästi kuin ihminen itse. Siksi oli hyvä saada käyttöön palvelu, joka seuraa oppilaiden oireita systemaattisesti ja luotettavasti. Luokkahengen raporttien perusteella toimenpiteiden kohdistaminen on helppoa.” lisää Jukka Perälä, kiinteistöpäällikkö.  

”Forssa kehittää kouluverkkoaan määrätietoisesti ja ammattitaitoisesti. Sivistystoimen ja kiinteistötoimen yhteistyö on sujuvaa. On ilo kuulua tähän tiimiin.” sanoo Jaakko Salminen Luokkahenki Oy:stä.   

Lisätietoja

Jarmo Pynnönen, sivistysjohtaja, Forssan kaupunki  
050-5965155, jarmo.pynnonen@forssa.fi  
www.forssa.fi  

Jukka Perälä, kiinteistöpäällikkö, Forssan kaupunki  
050-3549917, jukka.perala@forssa.fi  
www.forssa.fi  

Jaakko Salminen, toimitusjohtaja, Luokkahenki Oy 
050-5995000, jaakko.salminen@luokkahenki.fi 
www.luokkahenki.fi  

Categories: BLOGI