KOULUKIUSAAMINEN

Luokkahenki KIUSA on uudenlainen palvelu koulukiusaamisen tunnistamiseen ja jatkuvaan seurantaan. Se perustuu viikoittaisiin kiusakyselyihin, joilla kerätään viikoittain kunkin oppilaan omat kokemukset kiusaamisesta.

Kiusaseurannalla voidaan tunnistaa ne luokat, joissa kiusaamista esiintyy muita enemmän. Tämä auttaa opettajia ja oppilashuoltoa kohdistamaan kiusaamisen vastaiset toimet oikeisiin luokkiin. Myös korjaavien toimien vaikutuksia voidaan seurata reaaliajassa. Kiusaseuranta auttaa kitkemään kiusaamisen kouluympäristöstä, ja sen positiiviset vaikutukset voivat olla ihmiselämän mittaisia.

MIKSI LUOKKAHENKI KIUSASEURANTA?

OPPILAAT JA VANHEMMAT

Teille Luokkahenki-kiusaseuranta on merkki välittämisestä. Kunta haluaa, että koulussa ei kiusata ketään ja että kaikilla on turvallinen olo.

REHTORI JA KOULUN KIUSAAMISEN VASTAINEN TIIMI

Kiusaseurannalla halutaan varmistaa, että kiusaaminen havaitaan ajoissa ja siihen puututaan mahdollisimman aikaisin.

LUOKKA JA KAVERIT

Parempi luokkahenki – koulu jossa on mukava opiskella.

MITEN PALVELU TOIMII?

KIUSAKYSELY

Luokassa kiertää kyselykännykkä kerran viikossa. Oppilaat vastaavat 6 helppoon kysymykseen koskien kiusaamista. Hyvin vähäinen häiriö opetukseen. Yksittäistä oppilasta ei voi tunnistaa.

REAALIAIKAINEN SEURANTA

Kyselydata analysoidaan tilastollisesi. Reaaliaikanen seuranta kertoo missä koulussa ja luokissa kiusaamista esiintyy ja missä puolestaan kaikki on hyvin.